Polityka prywatności Sklepu Internetowego Tulipani.pl

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami. Odstępstwem jest tutaj przekazanie danych osobowych podmiotom w celach realizacji zamówienia, np.: firmom realizującym dostawę towaru.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiada jedynie administrator Sklepu. Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Nasz Sklep posługuje się tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje m.in. na temat: sesji Użytkownika, ostatnio oglądanych produktów, oddania głosu w ankiecie.

Sklep www.tulipani.pl prowadzi regularny e-mailing do swoich Klientów, którzy wyrazili chęć otrzymywania informacji handlowych i marketingowych drogą mailową poprzez zapisanie się do newsletter'a, oraz klientom którzy założyli konto klienta. E-mailing może zawierać zarówno informacje dotyczące oferty sklepu (np. promocje, kupony rabatowe, nowości w ofercie), jak i inne informacje związane z działalnością sklepu (np. publikację artykułu, wprowadzenie istotnych zmian na stronie, życzenia okolicznościowe). 

Zapisanie do newsletter'a odbywa się poprzez uruchomienie linku przesłanego na podany wcześniej adres e-mail w zakładce "Zapisz się do newsletter'a". Link umożliwiający zapisanie się do newsletter'a zostaje wysłany również do klientów którzy nie założyli konta w naszym sklepie, wraz z potwierdzeniem zamówienia.

Aktywację ww. linka jak i założenie konta klienta jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie ofert i informacji handlowych wysyłanych przez sklep tulipani.pl drogą elektroniczną na podany adres e-mail.

Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości e-mailowych osobom, które zarejestrowały swoje konta w naszym sklepie (punkt ten nie dotyczy pozostałych naszych Klientów, składających zamówienia bez rejestracji konta w sklepie).

Pragniemy podkreślić, iż dokładamy wszelkich starań, aby e-mailing nie był dla naszych Klientów uciążliwy, ograniczamy jego objętość i wysyłamy go z częstotliwością raz na 2 tygodnie. Każda taka przesyłka zawiera także specjalny link, umożliwiający rezygnację z dalszego ich otrzymywania bez potrzeby likwidacji zarejestrowanego w sklepie konta.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres e-mail adela@tulipani.pl lub telefonicznie pod numerem +48691356574.