Nowy FITCOMFORT Naturalny olej kosmetyczny z czarnuszki 100 ml Zobacz większe

FITCOMFORT Naturalny olej kosmetyczny z czarnuszki 100 ml

Nowy produkt

Zimnotłoczony olej z czarnuszki posiada właściwości bakteriobójcze, stosowany jest w leczeniu alergii i trądziku oraz pielęgnacji cery, skóry głowy i włosów.

Więcej szczegółów

69,49 zł brutto

Opis

Zastosowanie włosy i ciało
Właściwości produktu bakteriobójcze, lecznicze, pielęgnacyjne
Konsystencja płynna

Więcej informacji

Olej kosmetyczny 100% z czarnuszki (Nigella Sativa).

Zimnotłoczony olej z czarnuszki posiada właściwości bakteriobójcze, co zawdzięcza zawartości tymochiniony. Warto stosować go podczas infekcji gardła, przeziębienia i zapalenia oskrzeli. Bogaty jest w w kwasy tłuszczowe: linolowy i linolenowy.

Stosowany jest w leczeniu alergii, trądziku, stanu zapalnego skóry oraz grzybicy.
Doskonale nadaje się do pielęgnacji i przyspieszenia wzrostu włosów, nadając im zdrowy wygląd. Poprawia kondycję skóry głowy.
Chroni naszą cerę przed szkodliwym działaniem promieni UV, nadając jej gładkość i piękny koloryt.

Olej z czarnuszki charakteryzuje korzenny zapach, goryczkowy smak i jasnobrazowy kolor.

Produkt posiada certyfikat ECOCERT

Sposób użycia:
Na skórę: niewielką ilość oleju należy nanieść i wmasować;
Na włosy: niewielką ilość oleju wetrzeć w suche włosy i skórę głowy i pozostawić na ok. 2 godziny. Następnie umyć włosy delikatnym szamponem.

Przechowywanie: po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Produkt słabo odporny na działanie słońca i wysokich temperatur.

Pojemność: 100 ml

17 innych produktów w tej samej kategorii: